به گزارش سرویس استانهای مرکز خبر حوزه، معظم له طی سخنانی در درس اخلاق خود، گفتند: متأسفانه امروزه بسياري از مردم مسائل شرعي خود را بلد نيستند و نسبت به واجبات و محرمات، آگاهي لازم را ندارند. حتي برخي از کساني که با مسجد و روحانيّت ارتباط دارند نيز اعمال خود را صحيح انجام نميدهند.
ایشان افزودند: امروزه بسیاری از مردم به جای اینکه حرف مرجع تقلیدشان را بشنوند و به آن عمل کنند، در مقابل مرجع تقلید، نسخه ميپيچند و نسخه را میجوشانند و میخورند و از سقوط خود نيز تعجب ميکنند.
این مرجع تقلید تاکید کردند: جوانان عزيز بايد مسائل شرعي خود را از عالمي که تسلّط بر احکام شرعي دارد بپرسند و به پاسخ او عمل کنند. کوتاهي در پرسيدن و نيز کوتاهي در عمل کردن، سرانجامي جز انحراف و سقوط نخواهد داشت.
ایشان خاطرنشان کردند: مراجع تقلید در ازاي يک عمر زحمت علمي و عملي و تقديم رسالۀ عمليّۀ خود به مردم، نه از آنان پول ميخواهند و نه انتظار پاداش و قدرداني دارند، تنها پاداش آنان اين است که مردم به رساله عمل کنند و رستگار شوند. اگر در روز قیامت، مراجع تقليد از مردم بپرسند که چرا به رساله که حاصل يک عمر تلاش ما بود عمل نکرديد و چرا در جواني قدري از عمر خود را صرف فراگيري احکام شرعي نکرديد؟ چه کسي پاسخ مناسب براي سؤال ايشان دارد؟
حضرت آیت الله مظاهری همچنین گفتند: کسي که در قيامت مورد بازخواست و شکايت مراجع تقليد و علماي ربّاني واقع شود، سقوط او حتمي خواهد بود؛ زيرا در دنيا در صراط مستقيم حرکت نکرده است که اکنون بتواند نجات يابد.
ایشان در ادامه با تاکید بر ضرورت فراگيري احکام شرعي بیان داشتند: فراگيري احکام شرعي از نظر عقل و شرع، واجب است. افرادي که ميتوانند و امکان آن را دارند، بايد مجتهد شوند و علاوه بر خود، ديگران را نيز از احکام و مسائل ديني آگاه سازند. ولي از آنجا که مجتهد شدن و نوشتن رسالۀ توضيح المسائل، نيازمند يک عمر تلاش علمي و عملي است و هرکسي از عهدۀ آن بر نميآيد، عقل سليم حکم ميکند که اگر کسي نتوانست عالم ديني و مجتهد شود، احکام شرعی خود را از يک مجتهد جامع الشّرایط فرا بگيرد و بر اساس فتواي او عمل کند تا رستگار گردد.
معظم له اضافه کردند: همانطور که همه نميتوانند پزشک متخصّص شوند و از اين جهت ناچارند به متخصّص مراجعه کنند، در امر دين نيز چون براي همه مقدور نيست که عالم شوند، بايد براي فراگيري مسائل و احکام شرعي، به علماي دين رجوع نمايند.
ایشان یادآور شدند: افراد معمولي و عوام مردم که نسبت به علوم ديني آگاهي لازم را ندارند، بايد اعمال خود را طبق رسالۀ توضيح المسائل انجام دهند و بدانند که سرخودي عمل کردن و از خود درآوري، موجب سقوط و انحراف ميشود.
رییس عالی حوزه علمیه اصفهان همچنین ضرورت تسلّط بر اصول و مباني اعتقادي را متذکر شده و گفتند: مطالعه و تحقيق در اعتقادات و فراگيري اصول اعتقادي نيز ضروري است. همه، مخصوصاً جوانان بايد در اعتقادات مجتهد باشند؛ يعني به اندازۀ کافي در اين زمينه تحقيق و مطالعه کنند تا با بتوانند با ارائه برهان و بيان استدلال محکم و قوي، از مباني اعتقادي تشيّع دفاع نمايند.
ایشان خاطرنشان کردند: اگر جوانان به مباني اعتقادي مسلّط نباشند، نميتوانند در برابر شبهات روزافزون بيگانگان و
دشمنان اسلام و تشيّع مقاومت کنند و گمراه ميشوند. امروزه، رسانههاي متعدّدي مشغول تبليغ عليه تشيّع هستند. از نظام جمهوری اسلامی ضربه خوردهاند و چون پایۀ نظام، تشیّع است، به تشيّع ضربه ميزنند. در جنگ نظامي نتوانستند به اهداف خود برسند و براي جبران خسارات ناشي از دفاع مقدّس جوانان ايراني، به جنگ نرم با آنان روي آوردهاند.
معظم له همچنین بیان داشتند: دشمنان با شبکههاي مبتذل ماهوارهاي و سايتهاي اينترنتي به گسترش فساد اخلاقی ميپردازند و بيبند و باري را در بين جوانان ترويج ميکنند و همچنین شبهات رنگين و زرق و برق داري را در ذهن جوانان ايجاد ميکنند
ایشان ادامه دادند: کوتاهي در فراگيري اعتقادات، موجب ميشود از يک سو شبهۀ اعتقادي و از سوي ديگر، وسوسۀ شيطان در دل انسان رخنه کند. شیطان انسی از طريق رسانه، ماهواره و اینترنت، ایجاد شبهه میکند و شیطان جنّی از طريق وسوسۀ پنهاني آن شبهه را القا میکند. این دو شيطان و اعوان و انصار آنها، پشت به پشت یکدیگر ميدهند و سرانجامي جز سقوط و نابودي براي انسان پديد نميآورند.
حضرت آیت الله مظاهری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم پايبندي علمي و عملي به اخلاق ابراز داشتند: همۀ مسلمانان و به خصوص شيعيان بايد با مسائل اخلاقیِ دين اسلام آشنا باشند. الحمدلله در اين زمينه کتب فراواني به عربي و فارسي منتشر شده و قابل استفاده است. علامۀ مجلسی«ره» که جداً به تشیّع خدمت کرده است، صرفاً در کتاب ارزشمند بحارالانوار در بيش از صد جلد، روايات اخلاقي را جمع آوري کرده است.
فراگيري نکات و مسايل اخلاقي، تحت نظر یک عالم متدیّن، براي همه و مخصوصاً جوانها واجب است. همه بايد در برنامۀ روزانۀ خود زماني را به مطالعۀ کتب اخلاقي يا شنيدن درس اخلاق علماي ربّاني اختصاص دهند، وگرنه دچار انحراف و گمراهي ميشوند و سرانجام آنان سقوط است.
ایشان افزودند: رواج عرفانهاي کاذب و مهدويّتهاي دروغين در زمان حاضر، ناشي از عدم استفاده و بهرهمندي جوانان از دروس اخلاق علماي ربّاني است. کساني که با اين فرقههاي نوظهور ارتباط پيدا ميکنند، محکوم به سقوط و تباهي هستند و بي دين ميشوند. اگر اين افراد با اخلاق سر و کار داشتند و به جاي اتلاف وقت خود با ديدن فيلم و سريال در تلويزيون و ماهواره، اوقاتي را به خواندن يا شنيدن توصيههاي اخلاقي علماي ربّاني اختصاص ميدادند، به اين بدبختي دچار نميشدند.
ایشان در خاتمه گفتند: پدر و مادرها بايد مراقب جوانان و نوجوانان خود باشند. آنان وظيفه دارند فرزندان خود را به فراگيري اخلاق اسلامی تشويق کنند و به سوي علماي ربّاني سوق دهند و اجازه ندهند با عرفانهاي کاذب مرتبط شوند.
نظر شما